Recept Nachos met geplukte koningszwam

Geluk is pas echt geluk als je het samen kunt delen. Hieronder het recept van nachos voor bij de borrel of als voorgerecht om samen te delen. Maak een schaal vol en overdrijf lekker met de toppings.  Lekker met zijn allen op de bank, onder een dekentje… gezellig! Eet je volledig plantaardig? Zonder gesmolten kaas en cheese dip, is hij nog steeds erg lekker.

Ingrediënten:

  • 400g nachos
  • 200g geraspte kaas
  • 4 porties geplukte koningszwam
  • ca 4 eetl./ 60g cheese dip
  • ca 4 eetl./ 60g guacamole
  • ca 120g salsa
  • eventueel bosui  voor garnering

Bereiding:

1) Ontdooi 4 porties geplukte koningszwam

2) Verwarm de oven voor op 200°C.

3) Verdeel de nachos over 4 kleine ovenbakjes of in één grote ovenschaal en bestrooi met geraspte kaas.

4) Roerbak de geplukte zwam op een middel hoge warmtebron, tot het warm is en de zwam mooi droog is. 

5) Haal de nachos met gesmolten kaas uit de oven, verdeel de geplukte zwam erover heen. Doe er een paar goede scheppen quacamole en cheese dip bij en schep er salsa overheen. Salsa van de lekkerste verse tomaten, zachte olijfolie en verse koriander is natuurlijk het lekkerst. 

6) Garneer met in ringen gesneden bosui.